Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin yoklama şeşna alınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Binalarda mukannen standartlarda taraf alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem yardımıyla kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince sınırlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Ciddi sınıftaki kâryerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

çoklukla pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yaklaşanında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden zemin seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla sınav edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve harbi çkızılışması önemlidir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en zemin kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın çabucak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın kapısı son kerte nazik bir öneme sahiptir.

Bu yangın kapısı nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına elverişli ali birinci sınıf ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve rekabet gibi faktörlere ilişkilı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının daha koca bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceği dair hemfikirler.

Report this wiki page